Rey Lear - CIA Atalaya

Ubicación: Teatre Echegaray
Organizador: Ajuntament d'Ontinyent
26-09-2021

Espectacle per a tots els públics

El Rey Lear és el segon muntatge shakesperià d´Atalaya Teatro, després de Ricard III. No tracta de situar l'acció en cap època… Estem davant un text universal en el temps i en l'espai. Les passions i els instints humans no han canviat en els últims 4.000 anys.

La versió d´Atalaya, potència la búsqueda de la condició humana nua que subjau en el text, despullant a l'individu de tot el superficial i connectant amb l'essència de la naturalesa i buscant l'empatia cap a la resta de la Humanitat.

Els cors, cada vegada més presents en la companyia, aconsegueixen en este espectacle una potència escruixidora i acompanyen als canvis escènics que es realitzen a la vista.

El Rey Lear ens presenta a un rei afonat, abandonat i boig en un regne en el qual campen a pler l'ambició i l'abús de poder. Shakespeare va plantejar el conflicte d'un pare que abans de repartir el seu regne entre les seues tres filles, desitja saber qui li estima més. Les paraules aduladores de les dues majors li fan prendre una decisió equivocada en entregar-los a elles el poder i desterrar a la xicoteta Cordelia, més parca en lloances, però més neta de cor.

L'espectacle ha sigut el més guardonat en els premis de teatre andalús amb 6 en total, entre ells Millor Espectacle, direcció o actriu. Així mateix, ha sigut l'espectacle que més nominacions ha rebut en els premis MAX del teatre espanyol en 2019.