“El Gran Comediant”

Ubicación: Teatre Echegaray
Organizador: Ajuntament d'Ontinyent
16-10-2022

Llorenç i Ernest són dos grans amics de tota la vida. Els dos van decidir fa molt temps que volien ser actors, però han tingut carreres desiguals. Mentre que Llorenç fa temps que té el sant de cara i ha vist com la seua fama creixia (igual que el seu ego) fins a convertir-se en un divo del teatre català, Ernest no ha acabat d'aconseguir-lo.

Quan finalment, als 50 anys, Ernest decideix tirar la tovallola, Llorenç li etziba un discurs motivador digne dels millors *coach d'autoajuda del món, a pesar que ell secretament el compadeix i creu que Ernest realment faria bé d'abandonar.

El que Llorenç no podia preveure és que, contra tot pronòstic, el seu discurs motivador sembla que realment ha calat i Ernest fa un gir radical en la seua vida. De sobte les coses comencen a anar-li molt bé, en tots els sentits… molt millor del que Llorenç pot suportar. La seua compassió pel seu amic de l'ànima es transforma en una gelosia incontrolable i a partir d'aqueix moment Llorenç farà tot el que puga per a sabotejar l'èxit del seu gran amic. Tot val en aquesta competició desballestada que arribarà a ser literalment una qüestió de vida o mort.

Després de l'èxit de Escape Room, els seus autors tornen a provar sort amb una nova comèdia escrita a quatre mans. Ara, Joel Joan i Héctor Claramunt fixen la seua àcida mirada en el món dels artistes, un terreny que ja van trepitjar amb la recordada sèrie “El crac”. Una història d'èxit i fracàs, d'egos, enveges, rivalitats i discursos motivadors. Una competició entre amics que arribarà a ser literalment una qüestió de vida o mort. Els amics són Llorenç, actor famós i diví, i Ernest, que ha arribat als 50 anys i no ha acabat mai de seguir avant. A punt de tirar la tovallola, rep l'ajuda d'un dels millors coach d'autoajuda i les coses comencen a canviar. Potser massa.

Direcció: Joel Joan

Repartiment: Joel Joan, Xavi Mira, Anna Sahun, África Alonso, Eduard Muntada

Espectacle per a públic adult – Duració 110 min.

25€ (general) / 20 € (descomptes)