"Concert de Música al voltant de Gomis: “Hotel Favart"

Ubicación: Sala Gomis
Organizador: Ajuntament d'Ontinyent
28-10-2022

Este concert vol ser una aproximació al recorregut vital de Gomis i una recreació de les trobades a l’Hôtel Favart. A més d’una mostra de cançons de Gomis, el programa n’inclou altres de Rossini, García o Carulli, així com peces amb percussió obligada incloses en reculls francesos o anglesos. Segons el testimoni de les seues cartes, tot i estar establert a França, la seua predilecció eren els pianos anglesos. I de fet, per a la realització d’aquest concert es compta amb una guitarra romàntica i un piano original Broadwood, construït a Londres precisament el 1828, en plena estada del compositor a la ciutat. El concert té també com a objectiu recuperar i difondre l’obra d’aquest compositor valencià, de molts registres expressius i d’una gran inspiració lírica, plasmant una part del patrimoni romàntic valencià que per la seua qualitat mereix ser fomentada. En aquest cas, es du a terme amb instruments històrics, apropant-se així a les sonoritats de la seua època

El concert aborda una part molt considerable del corpus de cançons líriques del compositor ontinyentí Joseph Melchior Gomis, especialment les composades per a veu sola amb acompanyament, a més de dos duets. La selecció d’obres realitzada és de caràcter molt variat, de manera que l’enregistrament il·lustra la idiosincràsia eclèctica de la producció gomisiana, que parteix de l’acurada escriptura vocal del gran mestre Rossini, anant des de les cançons de forta influència popular que segueixen els paràmetres traçats pel tenor i compositor Manuel García fins a les romances romàntiques fruit de la immersió del compositor en els llenguatges de Bellini o Berlioz, és a dir, la cultura musical del París d’inicis de la dècada de 1830. Des d’un punt de vista interpretatiu, a més del de recuperador de repertori, cal subratllar l’alt nivell d’inspiració de les obres d’aquest repertori, que dóna peu a un resultat no només interessant en quant al despertar sonor d’un patrimoni valencià fonamental sinó a la possibilitat d’un resultat artístic d’alt nivell gràcies a la gran sensibilitat vocal i lírica del compositor, col·laborant així a difondre el seu valuós llegat.

Músics : Marina Monzó (soprano), Adriana Mayer (mezzosoprano) Rubén Parejo (guitarra romàntica) Carles Budó (fortepiano Broadwood 1828) i Pere Olivé (percussió)

Espectacle per a públic adult – Duració 75 min.

8 € (general) / 6 € (descomptes)